EXAKT SÅ

 

VI ÄR ALLA GLADA BAGAR BARN, BULLFEST BULLFEST HELA DA´N

Tjenare allihopa! Har vart med min pöjk nu några dagar så det är därför jag inte vart aktiv här på bloggen.
Igår var vi iväg på torp och shoppade, eller a, jag shoppade och på kvällen blev det pizzamys. Idag blev det bullbak och jag blev helt stolt för dom blev så fina och goda! Kan ha vart Oscars förtjänst men men...

SE PÅ MIG NÄR JAG GER MIG AV

Bonjour! Fin gruppbild från tåget on our way till Göteborg :) Sofia kände sig sjuk så jag åkte med henne hem lite tidigare än tänkt. Det blev ingen fika men det blev en cheeseburgare och lite shopping. En stor mysig halsduk från Monki fick följa med mig hem. Bild kommer! 
Pussar&kyssar

NU MÅSTE JAG DRA

IDAG ÄR JAG GLAD.
Kom upp vid kl.10 jippie! Har typ vaknat 1 varje dag ett tag så det känns skönt att få tillbaka lite dygnsrytm. Idag har jag ätit hos mormor och morfar, lagt över bilder till usb, städat rummet och chillat. Klockan 4 beger jag och mina babes Viccan, Sofia och Kattis oss till Göteborg för lite shopping och fika. MYS.
Ikväll kommer också min pöjk hit!!! ÅH vad jag längtar, känns som det var jättelängesen han var här sist.

SÅ KANSKE JAG KAN KÄNNA MENINGEN MED TYSTNADEN

Tänkte tappa upp ett varmt bad och köra lite hemmaspa. Detta är minsann på tiden! Har inte rakat benen på jag vet inte hur länge haha. Har jättemycket turkisk yogurt hemma nu så tänkte använda det som ansiktsmask.
Det är verkligen SVINBRA. Fick det tipset genom någon modellblogg (minns inte vilken, var några år sen nu) som i sin tur fått det rekomenderat av en make-up artist. 
 
Ansiktsmask: Smeta på turkisk yogurt i ansiktet (ej runt ögonen) och låt det verka i ca.15 min. Tvätta sedan bort yogurten. KLART!
OBS! Du behöver inte smörja in dig efteråt med någon fuktkräm då du redan fått fukt från yogurten.

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG

Idag fyllde lillsyrran 16 år så då blev det mat och glasstårta hos mamma med mormor, morfar och syskonen.

1, 2, 3 GRATTIS KATTIS!!!

FRÅN BOOTYLICIOUS TILL SIZE 0

Jag har länge fascinerats över olika tiders kroppsideal. Har därför gjort en liten serie över årtionernas olika (kvinnliga) kroppsideal som jag visar med hjälp av dåtidens toppmodeller, från 50-talet fram till idag. Eftersom att förändringarna skett succesivt kan man inte riktigt säga att "89 såg idealet ut såhär men 90 då bara PANG BOM så skulle vi se ut såhär". Jag har iaf gjort mitt bästa för att försöka visa så hoppas att det kan vara lite intressant läsning! :)
KURVOR: På 50-talet skulle man vara kurvig. Midjan skulle vara smal men man skulle ha mycket rumpa/höfter och en stor byst. Tänk timglas.

POJKAKTIG: På 60-talet skulle man se ut som Twiggy. En pojkaktig, pinnsmal och rak figur var det som gällde. Helt tvärtemot 50-talets kroppsideal. 

AVSLAPPNAT: Under 70-talet när feministrörelsen var som störst kastade kvinnorna både behån och kilovågen. Idealet var att se "naturlig" ut. 

MUSKULÖS: På 80-talet var viktigt att ha en solbränd kropp om man skulle vara "inne". Kroppen skulle vara muskulös med former. Kvinnan skulle vara stark och visa power.
MAGER: Här visar Kate Moss väldigt tydligt hur kroppen skulle se ut under mitten och senare delen av 90-talet. Kroppen skulle vara mager, man skulle se revben och ryggrad. 60-talets ideal var tillbaka men denna gång skulle man vara mer "undernärd"-smal snarare än "naturligt smal". 

SUND/SIZE 0: Från 00-talet fram till 10-talet och idag är kroppsidealet tonade muskler, platt mage/tvättbräda och våra kroppar ska utstråla sundhet. Tänk Victoria's secret modellerna. (Äre bara jag som tycker att det inte verkar så himla sunt att vara 1,78 och ha 60 cm i midjemått?) 
Det är också under senare delen av 00-talet som size 0 trenden har slått igenom. Size 0 innebär alltså att man har storlek 0, vilket i svenska mått är storlek 32! Många modeller har svultit ihjäl sig pågrund av detta rådande kroppsideal.
Hoppas att trenden vänder mot ett mer avslappnat och "påriktigt sunt" kroppsideal.
 

STUREPLAN.SE INSPO

ÅH jag vill ha hennes hår! Perfekt brunt, perfekt långt och perfekt rakt. Vill gå helt klädd i svart. Skitsnyggt halsband har hon också, och handledstatuering.<3
 
GE mig svarta naglar, stora ögon, fylliga och mörka ögonbryn och sådär perfekt ruffsigt hår.<3
 
JAG vill sno hennes hår och hårfärg. Jag vill ha röda nageltippar. Men mest av allt vill jag ha en såndär tajt, kritvit peplumtopp. <3

DET ÄR SÅ ENKELT ATT TAPPA BORT SIG

Tjenare mina käraste läsare, allt bra med er? Ni får verkligen förlåta mig för mina svintrista inlägg just nu men jag är ju sjuk för tillfället och då händer inte så mycket. Men imorgon och på torsdag blir det förhoppningsvis andra bullar.
Mina få vakna timmar idag har gått åt till att kolla youtube-klipp på Kristoffer Appelquist. GALET ROLIG KILLE!
EN VÄLDIGT UNDERBAR DAG I JUNI
<3

JAG BORDE VÄL VA LYCKLIG UTAN KLAGOMÅL

Här köper man ett par tjocka strumpbyxor för att ha dem hela hösten så växer det fram en potatis vid första användningen. FY!

TÄNKER STÅ TILLS JAG SOMNAR, DET BLIR TYST TILL SIST

Vad jag har gjort idag? Jo jag har vart med pappa hos länsförsäkringar för att få tillgång till nåt konto med cash på. Sen gick jag och köpte mig en välbehövlig ögonfransböjare och en lite mindre välbehövlig glitter eyeliner. Medan jag väntade på maten fick leddockan falla offer för min kreativitet. shit va den meningen inte lät som mig haha aja...

DET KANSKE TRÖSTAR DEJ EN STUND

CHARLIE BROWN QUOTES (Snobben)

“It always looks darkest just before it gets totally black.”

 

“Life is full of choices, but you never get any!” 

“Nothing takes the taste out of peanut butter quite like unrequited love.” 

“This is my depressed stance. When you're depressed, it makes a lot of difference how you stand. The worst thing you can do is straighten up and hold your head high because then you'll start to feel better. If you're going to get any joy out of being depressed, you've got to stand like this.”


CHRISTERS RIS, HIPPIE PEACE

Och där hade förkylningsbacilluskerna tagit över min kropp... Har verkligen inte gjort nånting idag. eller jo. Jag har suttit och halvsovit i soffan och ätit lite mat. Nu är det lite bättre med näsan och huvudvärken men istället låter jag som en tant som kedjerökt i 40 år. Inte kul. Ska nog ta mig ett bad nu. Hare gött så länge! 

EN BANA RUNT JORDEN PÅ NÅGRA MILS AVSTÅND

Här kommer en liten lista på några saker som är bra med hösten:
 
♥Man kan sitta inne och ha filmmys hela dagen utan dåligt samvete eftersom att det ändå är fult väder ute.
♥En varm kopp te smakar extra gott när det är mörkt och kallt ute.
♥Man kan läsa massa tidningar/böcker under en varm filt.
♥Det är jätteskön luft att promenera eller att springa i.
♥Naturen sprakar av färger.
♥Höstkläderna
♥Shopping shopping shopping...

Mobilinlägg

Tjoho! Ofta jag är uppe såhär tidigt tänker ni och ja, det är faktiskt inte så ofta. Vaknade för en stund sen av halsont och huvudvärk och kan nu inte somna om. Har ingen tillgång till dator här hos pappa så jag schlänger nog in nåt inlägg ikväll då jag kommer till moder. Tycker inte så mycket om mobilinlägg.


FREDRIK ETOALL

Fredrik Etoall är en svensk fotograf som jag tycker tar asballa bilder. Inspiration på hög nivå. 
Han har haft egna utställningar, fotat för reklamkampanjer, kataloger, videos samt editorials. Han har jobbat med några av Sveriges mest framstående fotografer och hans portfolio innehåller många kändisar, bl.a. Alice Cooper, Izabella Scorupco, Elin Kling, Roxette, Agnes Carlsson, Rebecca Simonsson.

 

 
 

MED KÄFTEN FULL AV MAT

Jag måste bara berätta en skitful grej som hände imorse (*för en kvart sen*, älskar min dygnsrytm..).
Hur som haver gör jag iordning en skål med fil och flingor och sätter mig vid matbordet och kollar ut genom fönstret. Sen ska jag ta det sista ur skålen vilket är ganska mycket men jag lyckas iaf få upp allt på skeden och då är bara problemet att jag måste gapa som ett as för att få in det i munnen. 
 
Till poängen: När jag sitter där med skeden i högsta hugg och gapar sönder så går det en tant förbi utanför. Så klart vi lyckas få ögonkontakt. Hon gjorde en förvånad/chockad min och sen försvann hon. Jag måste sett ut som värsta utsvultna kannibalen. orkar inte. 
 
 

TIPS!

Måste bara tipsa om en sida med svinsnygga kläder och jättebra priser!
 
Klicka här för att komma till hemsidan

TID FÖR FÖRÄNDRING

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beställde nyss tid hos frisören. Senast jag klippte mig var runt nyår så det ska bli sjukt gött å göra nåt åt ruffset.

WHEN YOU LIVE FROM YOUR HEART

Några av mina favoriter från Agnes senaste album "Veritas"
 Agnes – One Last Time
Agnes – All I Want Is You
Agnes – Human Touch 
Agnes – Amazing

BRASAGT


VILLEBÖRJAPÅNÅGOTNYTT

Hej allihopa! 
Kände att jag var trött på min gamla blogg "stektfalukorv" så jag la ner den och startade istället denhär bloggen.Ville börja på något nytt.
Jag är supertaggad, hoppas ni är det också för nu kör vi!
 
Är inte klar med designen än men det kommer efterhand. Slänger nog upp en ny header här i dagarna.


Follow on Bloglovin
RSS 2.0